Maszynka do miesa optimum rk 0540

Vivese Senso Duo Shampoo

Wilk do ciała to nic dziwnego jak maszyna, dostarczająca do rozdrobnienia i mielenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które zdobywane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje zastosowanie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego ciała jest wysoko trudniejsza niż w polu domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do mięsa muszą odpowiadać zapotrzebowaniom przetwórcy.

Szeroki wybór wilków na rynku pozwoli na wybór odpowiedniego dania na potrzeby placówki, dzięki temu chwila na studium potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na chwilę) i nie wymaga wysokiego kosztu wysiłku fizycznego. Wilki mają budowę prostą, elementy można szybko zdemontować, co znacznie ułatwia obsługę, proces czyszczenia i utrzymanie czystości, działa na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie urządzenia ze pewni nierdzewnej lub stopów aluminium, wysoka jakość wykonania decyduje o dużej moce maszyny. Jak całe dania stosowane w sektorze spożywczym, wilki muszą spełniać warunki CE bezpieczeństwa i higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia stawia się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do systemu tnącego. Zespół tnący wtłacza mięso w oczka siatki, a potem ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest łączone z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i poddawane dalszym procesom obróbki, w zależności od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W relacje od rodzaju mięsa kieruje się siatki o różnej średnicy oczek oraz noży. Wilki można zaopatrzyć w nowe akcesoria, które umożliwią np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To znakomite urządzenie, dostępne w dostępnych cenach, brane w pozycjach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie istnieje na taką skalę gdy w ogromnych zakładach produkcyjnych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów także różnych ulepszaczy.